Cat conteaza armatura din interiorul profilului ?

In ultima vreme, tot mai multa lume vrea ferestre 3 foi de sticla. Asta e un lucru bun din punct de vedere al pierderilor de caldura care sunt tot mai mici. Este un lucru „rau” daca persoana care se ocupa de proiectul tau nu dimensioneaza corect armatura din profile.

Un detaliu “invizibil”, dar foarte important al termopanelor (ferestre si usi) este armatura din interiorul profilului (ranforsarea sau metalul din interior). Este foarte importanta deoarece armarea este cea care confera o rezistenta buna in timp a ferestrelor si usilor. Sunt folosite diferite tipuri de metal de diferite forme si diferite grosimi. Desi sunt folosite pentru aceeasi tamplarie mai jos poti vedea o diferenta intre armaturile de 1,5mm si cele de 2mm (pentru toc, cercevea de fereastra si cercevea de usa). (termopane mures)

Diferentele de pret sunt destul de mici intre cele 2 tipuri de armare. deci o recomandare buna este alegerea unei armaturi de 2mm. Este totusi o problema chiar si cu armarea ferestrelor cu armatura de 2mm. Unele armaturi de 2mm sunt insa nepotrivite pentru ferestre cu pachet cu 3 sticle. Nu e frumos sa dam nume, dar poti vedea mai jos cateva poze cu diferite tipuri de armatura.

In standard, usile de intrare color sunt dotate cu armatura de 2mm.
Optional orice tamplarie poate fi echipata cu armatura de 2mm. (termopane mures)

armatura profil toc
armatura profil cercevea usa
armatura profil cercevea fereastra