Ce tip de sticla termopan sa aleg pentru ferestre ?

Ce intrebare simpla… ce mare lucru sa aleg o sticla ? In principiu… trebuie sa se vada prin ea si sa izoleze. Cam asta cauti pentru ferestrele tale… dar oare asta gasesti ?

De la aparitia pachetelor sigilate de sticla s-a urmarit reducerea pierderilor de caldura. Au fost dezvoltate de la an la an diferite tipuri de sticla. Le-au fost imbunatatite proprietatile, astfel ca a aparut sticla LowE, in diverese forme si cu diverse imbunatatiri aduse periodic.

Ulterior s-a urmarit imbunatatirea protectiei solare. Au aparut diferite tipuri de sticla folosite pentru protectie solara : 4 season, reflexiva, colorata in masa, laminata.

In acest moment se duce o lupta intre furnizorii care promoveaza sticle 4 SEASONS si cei care promoveaza sticle Low-E.  Primesti 4 Seasons la pret de Low-E… dar iti aduce oare mai multe beneficii decat dezavantaje ?

sticla termopam copil

Care dintre sticle este mai buna ?

Care dintre sticle este mai buna ? Totul depinde de caracteristicile proiectului tau : unde este pozitionata casa? are ferestre pe fatada sudica ? este echipata cu sisteme de umbrire ? Te deranjeaza mai tare caldura sau frigul ? Nu ai alte metode sa te protejezi de soare ?

Doar raspunzandu-ti la aceste intrebari poti afla ce sticla i se potriveste casei tale.

Un lucru este sigur : 4 Seasons nu stie cand este primavara sau toamna. Nu stie nici macar cand este iarna. Asta inseamna ca nu are cum sa stie ca tu vrei sa intre mai multa caldura solara in casa ta si sa te ajute la incalzirea locuintei. Deci sticla 4S tine soarele afara din casa, iar tu trebuie sa folosesti o sursa de caldura pentru a avea confort in casa, cu niste costuri aferente.

Low-E nu te protejeaza prea tare de razele soarelui, asta inseamna ca ferestra ta are nevoie de ajutor impotriva soarelui (rulouri, storuri, vita-de-vie, o terasa acoperita, o copertina. In schimb, de toamna pana primavara, lasa soarele sa intre in caminul tau si sa te scalde in razele lui.

In concluzie…

trebuie sa pui in balanta ce iti place mai mult : racoarea din vara sau caldura din toamna-primavara ? Raspunde la intrebarea asta si vei afla singur ce sticla ti se potriveste. Nici un agent de vanzari nu stie ce iti place tie mai mult, deci nu are cum sa aleaga in locul tau.

articolul este o parere personala… bine documentata.
Marius Macarie (fenexpert.ro)