Vrei un toc de RENOVARE Z sau un toc CLASIC L pentru montaj în gol ? Aceste tipuri de tocuri sunt caracteristice piețelor din Franța și Italia. Dacă te interesează și nu știi care este diferența dintre ele, citește în continuare…

În  momentul în care construiești o casă nouă se folosește tocul standard „L”, clasic pentru ferestre și uși. Montajul se face în golurile lăsate pentru ferestre în zidărie. Dacă dorești o casă eficientă energetic sau chiar o casă pasivă, sunt disponibile variante de montaj în gol, dar în exteriorul zidului (în izolație).
Pentru oricare dintre scenariile de mai sus se folosește tocul standard „L”.

În momentul în care faci o renovare ai mai multe opțiuni de montaj :

  • poți folosi stilul clasic de montaj în gol : adică se scot ferestrele vechi cu tot cu toc, iar în locul lor se montează noile ferestre. În acest caz folosești tocul standard „L”. Este o metodă foarte des întâlnită care înseamnă niște lucrări suplimentare de reparație a șpaleților, deci un mic deranj la tine acasă.
  • poți folosi montaj cu toc de renovare : nu se înlătură tocurile vechi – se înlătură doar cercevelele (părțile mobile ale ferestrei). În acest caz se folosește toc de renovare „Z” – tocurile noi Z se montează peste tocurile vechi. Tocul de renovare Z îți oferă posibilitea să păstrezi tocul vechilor ferestre și astfel să nu fie nevoie să spargi șpaleții. Spargerea șpaletului înseamnă un mini-șantier pe care s-ar putea să nu fie momentul să îl faci.

Profilele de renovare Z sunt cel mai des întâlnite la proiectele de renovare din Italia și Franța (pentru montaj en-aplique). Profilele de renovare sunt disponibile în mai multe dimensiuni și forme specifice fiecărui profil în parte. Pot avea aripa de renovare din urmatoarele dimensiuni : 35mm, 60mm.

Tocul de renovare este disponibil pentru ferestre și uși Streamline 76. Poti citi aici mai multe detalii despre seria de profile Salamander Streamline 76mm .

Mai jos ai schița tehnică cu profilele de renovare disponibile : 

toc-renovare-250154-salamander-streamline-76

toc-renovare-250100-salamander-streamline-76

Programul nostru de lucru este :
Luni – Vineri

08:30 – 16:30

Sâmbăta și Duminica

suntem alături de cei dragi

Contactează-ne :

Lucrări pentru EXPORT :

004 0751 173 193

Cere oferta de preț

Scrie-ne un e-mail :

contact [ @ ] fenexpert.ro

Cere oferta acum :

formular de contact

Copyright © FENEXPERT 2019