Rulouri suprapuse din aluminiu EXTE cu casetă PVC | FENEXPERT

Un produs foarte atrăgător pentru piața de vest a Europei sunt rulourile suprapuse. Rulourile suprapuse încep „să prindă” și pe piața din România. Pentru că ne dorim ce este mai bun pentru clienții noștri, suntem mândri că putem să îți oferim rulourile EXTE (Germania).

Rulourile suprapuse se montează deasupra ferestrelor – se cuplează în partea de sus a tâmplăriei. Acest tip de rulouri (suprapuse) se montează în mod normal odată cu ferestrele – montajul ulterior al acestui tip de rulou fiind foarte dificil, ca să nu zicem imposibil.

Rulourile suprapuse au lamelele din aluminiu, umplute cu spumă de înaltă densitate, iar caseta și ghidajele sunt din PVC. Opțional, se pot pune ghidaje de aluminiu, dacă dorești să instalezi rulouri suprapuse pe tâmplărie de aluminiu.

Rulou cu acces service în partea de jos

rulou suprapus cu casuta de vizitare in partea de jos

Rulou cu acces service în spate

rulou suprapus cu casuta de vizitare la interior

Tipuri de casete

Caseta ruloului poate avea căsuța de vizitare în partea de jos. Aceasta varianta se poate să iți surâdă cel mai bine. Marele avantaj este că poate fi tencuită în zid, sau acoperită cu gips carton, deci nu este vizibilă.

Încă o variantă este să punem căsuța de vizitare in spate (la interior), însa în această variantă nu poți tencui caseta în zid. De fapt.. o poți face, însa dacă este cazul de service, va trebui să „desfaci” peretele ca sa ai acces la motor sau lamele. Să zicem că este o variantă mai murdară în cazul în care ai nevoie de service.

Opțiuni de culoare

Culorile standard în care avem disponibile rulourile suprapuse sunt : Alb. Maro, Nuc, Stejar auriu, Mooreiche, Antrazitgrau, Polareiche. La cererea ta putem să foliem și alte culori. Doar lamelele nu pot fi foliate… dar le putem vopsi în coduri RAL pentru tine.

actionare electrica rulouri

Acționare electrică… sau electrică ? 😊

Cel mai confortabil tip de acționare a rulourilor suprapuse este acționarea electrică. Adică, iți poți acționa rulourile din telecomandă sau din buton. Sau dacă vrei ceva și mai modern, le poți acționa de pe telefon. Deci… nivelul de confort pe care ți-l ofera este maxim.

Cel mai ieftin tip de acționare este acționarea manuală, cu panglică. E un tip de acționare cu care te poți încadra într-un buget mai mic. Dezavantajul acestui tip de acționare este că nu este acționat cu o viteză constantă și uniformă. Adică riști să iți strici ruloul dacă îl bruschezi la ridicare sau coborâre.

Opțiuni constructive pentru rulouri

  • Se pot executa mai multe rulouri într-o casetă , ceea ce te ajută la ușile de balcon cuplate cu ferestre, sau pentru ușile cu 2 luminatoare laterale.
  • Se pot echipa cu plase anti-insecte încorporate pentru ferestrele pe care le folosești mai des pentru aerisire.
  • Se pot executa diferite combinații de culoare în cadrul aceluiași rulou : vrei lamele albastre, ghidaje roșii, caseta maro și lamelă finală portocalie? Se poate !

Un articol de pe blog