Avem pentru tine mai multe tipuri de sticla care pot fi folosite pentru pachetul de sticla termopan. In mod sigur, pentru fiecare proiect, se pot folosi tipuri diferite de sticla. Te ajutam sa alegi tipul de sticla care se potrivește proiectului tău.

Poți alege dintre sticla LowE, Float, 4 Seasons (4 anotimpuri), laminata, securizata, ornamentala, reflexiva, sablata, satinata, vitralii. Mai jos îți explicam ce înseamnă anumite tipuri de sticla.

Sticla Low-E

Sticla termopan LowE (Low Emisivity – cu emisivitate scăzută) se obține din sticla transparenta pe fata căreia se aplica un strat metalic sau de oxizi metalici. Proprietatea esențială a acestui tip de sticla este ca redirijează spre interior radiația termica. Se folosește de obicei pe fata 2 sau 3 a temopanului. Oferă proprietăți de izolare net superioare sticlei Float.

sticla termopan pervaz

Sticla 4 Anotimpuri

Sticla 4 Anotimpuri este o sticla cu emisivitate scăzută care prezinta si un grad mai ridicat de protectie solara.

Sticla 4S are avantaje si dezavantaje, la fel ca orice tip de sticla. Ajuta la diminuarea efectului de sera pe timpul verii cat si la reducerea costurilor cu energia necesare sistemelor de aer condiționat.

Sticla de securitate (laminata)

Se obtine prin alaturarea a doua sau mai multe foi de sticla float (clara, reflexiva sau colorata in masa) cu unul sau mai multe straturi de butiral de polivinil (PVB) de grosime 0,83mm. Daca sticla se sparge, cioburile raman lipite de folie diminuand riscurile de taiere.

Geamul securizat (calit)

Se obține dintr-un geam float tratat termic. Geamul este încălzit la peste 600 grade Celsius si apoi răcit repede (când rezulta o călire) sau mai lent (când rezulta o întărire termica) cu o viteza riguros controlata. Comparativ cu geamul float rezistenta la șocuri mecanice este de doua ori mai mare in cazul tratării termice si de cinci ori mai mare in cazul călirii.

Sticla ornamentala

Este o sticla obtinuta din sticla clara sau colorata in masa prin trecerea acesteia la iesirea din cuptor printre doua valturi profilate. Prin incorporarea unei plase de sarma in aceasta etapa se obtine un geam ornamental armat. Pentru sporirea efectelor estetice, geamurile ornamentale pot fi sablate.